4°C
Broken clouds

De geuzen komen naar Kasteel Radboud!

Medemblik – Zondag 18 december is Vive les Gueux op bezoek bij Kasteel Radboud. De Alkmaarse groep is gespecialiseerd in de tijd van de Tachtigjarige Oorlog, ook bekend als de Nederlandse Opstand. Daarmee sluiten zij volledig aan bij de tentoonstelling ‘1572: Het Beleg van Medemblik’. De acteurs van Vive les Gueux maken muziek, zingen geuzenliederen en vertellen verhalen. De bezoeken van Vive les Gueux aan Kasteel Radboud zijn mede mogelijk gemaakt door Rabobank West-Friesland.

‘1572: Het Beleg van Medemblik’ Bij de tentoonstelling ‘1572: Het Beleg van Medemblik’ ga je 450 jaar terug in de tijd, naar de beginjaren van de Tachtigjarige Oorlog. Je kruipt in de huid van de hoofdrolspelers en komt voor dezelfde dilemma’s te staan. Welke keuze maak jij? Deze tentoonstelling sluit aan bij het landelijke themajaar ‘Geboorte van Nederland’. Kinderen met genoeg fantasie leren in de Waecthoorn Gerrie de leeuwdraak kennen. Spelenderwijs legt Gerrie uit wat een belegering eigenlijk is.

Reserveren en prijzen Vive les Gueux speelt zich binnen en buiten af. Buiten is vrij toegankelijk, binnen is inbegrepen bij het museumbezoek. Entree is € 9,- vanaf 13 jaar, € 6,- t/m 12 jaar. Voor kinderen t/m 4 jaar, Museumkaarthouders en Vriendenloterij VIP-kaarthouders is de toegang gratis. Meer informatie en reserveren via kasteelradboud.nl/activiteiten.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl