12°C
Scattered clouds
12°C
Scattered clouds

De gemoderniseerde Mastenbar weer open voor gasten

‘Vito Rankuti (32) en David Maartense zetten op 2e pinksterdag de deuren open van ‘hun’ vernieuwde Mastenbar’

Toekomst en corona- proof

“De Compagnieshaven is aan modernisering toe en moet weer aan de eisen van de toekomst voldoen. Daar valt natuurlijk ook het restaurant De Mastenbar onder”: vertelt Vito. We hebben het samen overgenomen. Op twee maart kregen we de sleutel en zijn we begonnen met de verbouwing van de serre met een nieuwe bar, zodat we meer toegankelijkheid en leven konden creëren richting de haven. Zodat je ook vanuit de haven hierbinnen kunt lopen. Daar dachten we twee weken voor nodig te hebben maar toen kwam op 15 maart de algehele loc down. Maar daar hebben we gebruik van gemaakt door in die tijd alles een facelift te geven. We zijn nog steeds bezig. Bijvoorbeeld met het aanbrengen van de logo’s en we hebben een lichtplan gemaakt. Dit kunnen we gebruiken voor mooie bedrijfsfeesten en de haven staat ook te springen om af en toe een leuk feestje te geven”.

Achtergrond

Vito: “David en ik hebben elkaar leren kennen op de Hogere Hotelschool in Leeuwarden. Sinds de eerste week daar zijn we bevriend geraakt. Vanuit de opleiding hebben we altijd contact gehouden. David: “We wonen nu in Amsterdam waar we lunchroom ‘Bullewijck’ runnen die Vito twee jaar geleden begonnen is en waar ik ben ingestapt. De samenwerking is leuk en bevalt ons goed”. De Compagnieshaven besloot de infrastructuur aan te pakken met het oog op verduurzaming en toekomstbestendigheid. Dat de boten hier in de haven blijven aanmeren. In dat plan hoort ook de Mastenbar en zijn wij benaderd om het van de vorige eigenaren over te nemen.

Enthousiast en toekomstgericht

Vito: “Ja, we staan voor een grote uitdaging. Het is een hele grote zaak en we hebben daarbij ook het personeel overgenomen en niemand hoeven ontslaan. Dus ja dat is wel een hele verantwoordelijkheid. We verwachten een mooi toekomstperspectief en willen dus graag iedereen aan boord houden”. David: “We gaan ons ook meer richten op de bedrijven in de omgeving. De mogelijkheid bieden tot het geven van bijvoorbeeld seminars en bedrijfsfeestjes. De zaak is zo ruim en het terras zo groot dat we gemakkelijk aan de corona maatregelen kunnen voldoen en dus voldoende mensen binnenkrijgen”.

Vito en David: twee nieuwe Enkhuizer horecaondernemers die de Mastenbar een mooie facelift hebben gegeven. Stellig: “We hebben nu een fantastisch ruim terras en bijbehorend groots restaurant aan de haven in Enkhuizen. Wat wil je nog meer? Wij zijn klaar voor een mooie toekomst”.

Bij een restyling hoort natuurlijk ook een nieuwe website. Daar wordt aan gewerkt en staat binnenkort online.

Tot die tijd kunt alvast reserveren via vito@mastenbar.nl of telefonisch: 0228/313691

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl