16°C
Broken clouds

Commissaris van de Koning brengt bezoek aan Schagen

Commissaris van de Koning, Arthur van Dijk, heeft een werkbezoek gebracht aan de gemeente Schagen. De heer van Dijk heeft gesprekken met burgemeester Marjan van Kampen, het college van B&W en de gemeenteraad. Ook bezocht hij het Techbedrijf EMT en woonzorggroep De Bron. Verder sprak hij met diverse ondernemers, zoals Pand Raak, Ondernemers Federatie Schagen en Evenementen Schagen.

Van Dijk: “Het is mooi om te zien hoe in Schagen inwoners, zorgmedewerkers en ondernemers hun schouders er onderzetten om deze moeilijke coronatijd te doorstaan. Voor de inwoners is een goed functionerend gemeentebestuur van belang. De fusie van enkele jaren geleden heeft bijgedragen aan de versterking ervan. Verder heb ik in het gesprek met het college van B&W en de gemeenteraad het belang van regionale samenwerking in de Kop benadrukt. Ook heb ik een beeld gekregen van de participatie van inwoners bij het gemeentebestuur. Dit bezoek heeft mij een goed beeld gegeven van de actuele ontwikkelingen in de gemeente Schagen.”

“We hebben de commissaris een goed beeld kunnen geven van wat er speelt in onze gemeente en de samenleving. Het is voor onze inwoners en ondernemers een lastige tijd geweest door corona. Gelukkig zijn er ook mooie dingen gebeurd. Zo zijn de ouderen in De Bron dichter bij elkaar gekomen en zijn er mooie vriendschappen ontstaan. In een tijd waar er minder stages beschikbaar zijn, levert het tech-bedrijf EMT een waardevolle bijdrage aan het opleiden van jonge mensen. Ik ben trots op onze gemeente en dat hebben we goed laten zien,” aldus burgemeester van Kampen.

EMT en De Bron

EMT is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van meng- en verpakkingsmachines, voornamelijk voor de kunstmestindustrie. EMT levert de machines wereldwijd. De machines staan ondertussen in meer dan 60 landen. Alle activiteiten worden ontplooid door de circa 40 medewerkers vanuit ’t Zand.

In woonzorggroep De Bron wonen 115 ouderen die lichamelijke zorg nodig hebben. Dagelijks staan veel betrokken en enthousiaste medewerkers voor ze klaar.

Foto: Pierre Mettes

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl