11°C
Overcast clouds

Choral Evensong, zondag 20 maart 2022

De Martinus Cantorij onder leiding van Paul Waerts zingt zondag 20 maart om 17:00 uur in de Zuiderkerk van Enkhuizen weer een Evensong. Deze prachtige traditie uit de Anglicaanse kerk leek al geruime tijd overgewaaid naar de Enkhuizer Zuiderkerk. En nu, na een noodgedwongen pauze sinds december 2019, lijkt het er echt op dat deze zondag weer een Choral Evensong gevierd kan worden!

De – Anglicaanse – evensong is vergelijkbaar met de vesper in de Rooms-Katholieke en de Lutherse kerk. Het is de naam van een dagelijkse kerkdienst aan het eind van de middag. Vaak worden deze diensten voor het grootste deel gezongen door een koor, vandaar: Choral Evensong. Voor veel, oude zowel als hedendaagse, Engelse componisten – van Byrd tot Tavener, van Stanford tot Rutter – is dit avondgebed een bron van inspiratie geweest.

De Martinus Cantorij is een van de eerste koren in Nederland die zich hebben gespecialiseerd in het zingen van deze Anglicaanse kerkmuziek! Sinds die tijd (begin jaren 80) is er een toenemende belangstelling voor deze muziek. En – net als de Mattheuspassie van J.S. Bach – trekt een klassieke Choral Evensong velen, ook wie niet tot de reguliere kerkgangers behoren. De combinatie van hoge kwaliteit muziek en meditatieve diepgang weet mensen te raken.

Zuiderkerk Enkhuizen – 20 maart 17:00 uur – toegang vrij – collecte bij de uitgang, ter bestrijding van de kosten.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl