0°C

Buitenles met IVN West-Friesland tijdens NL doet

Op 10 maart is het weer zover. De nationale “NL doet” dag. Bezoekerscentrum IVN West-Friesland doet mee. Ruim 35 schoolkinderen komen op de fiets naar het natuurgebied Het Egboetje in Oostwoud. Zij volgen daar een buitenles in kader van NL doet en gaan onder begeleiding van ervaren IVN gidsen een aantal wilgen knotten.

“We zijn blij dat we van het Oranje fonds hiervoor de gelegenheid hebben om zo het vrijwilligerswerk in de natuur onder de aandacht te brengen”, aldus woordvoerder Linda Smit.

Na een duidelijke uitleg over het hoe en waarom de wilgen van hun pruik worden ontdaan volgt een veiligheidsinstructie. Daarna gaan de kinderen aan de slag: in kleine groepjes onder leiding van een IVN gids én getooid met mooie gele veiligheidshelmen.   

Het knotten van de wilgenscheuten met een kleine zaag valt voor deze stoere kinderen uit de bovenbouw nog niet echt mee. 
Gelukkig is er ook nog ander werk. Met de afgezaagde takken wordt een mooie takkenril gemaakt die weer dient als schuilplaats voor kleine diertjes. 

Kortom: een prachtige manier om jongeren kennis te laten maken met het vrijwilligerswerk dat het IVN West-Friesland in dit mooie natuurgebied doet. 

Bovendien heeft het Oranjefonds een prachtig bedrag gedoneerd waar het IVN West-Friesland stevig werkmateriaal van kopen én wat lekkers voor deze stoere scholieren. 

Locatie: Egboetje. Liederik 15, 1678 JC Oostwoud. Met de auto te bereiken via N240 afslag Hauwert. Aanvang rond 10.00 uur. Contactpersoon (niet voor publicatie: Ria de Graaf  06-40392703)

Voor de pers heb ik het volgende op papier gezet en als  dit  berichtje als leuk  nieuwtje geplaatst kan worden is het fijn. Ik ben niet op  precies op de hoogte van u inzenddatum voor de kopy, daarom stuur ik het bericht naar de aan mij bekende email adressen. Locatie: Egboetje. Liederik 15, 1678 JC Oostwoud.  Met de auto te bereiken via N240 afslag Hauwert. aanvang rond 10.00 uur. Contactpersoon (niet voor publicatie: Ria de Graaf  06-40392703)

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl