13°C
Drizzle

Boek De schilders van West-Friesland uitgebracht

De schilders van West-Friesland is een boek waar ze uitgebreid in gaan op de ontwikkeling van de kunst en de vraag ernaar in West-Friesland. Het boek is voornamelijk gericht op de denkbeeldige driehoek van Hoorn, Enkhuizen en Medemblik. Deze drie steden zijn de uitgangspunten voor het hele boek. “Door deze steden door de eeuwen heen te laten zien is er een beeld ontstaan van welvaart, opkomst maar ook verval.”

Kunstenaars komen onze kant op voor inspiratie door de mooie landschappen, interessante architectuur en de grote open zee. “De zee heeft zijn eigen aantrekkingskracht en prikkelt al jaren kustenaars in hun fantasie, lokaal en ook ver daarbuiten, zelfs buiten Nederland.” In het boek wordt er over verschillende kunstenaars gesproken die dingen hebben vastgelegd in het tijdperk van de 16e tot de 20e eeuw. Hierbij lees je over de groei en ontwikkelingen die door deze tijd gemaakt is. Over hoe de welvaart invloed heeft gehad op de kunst en de vraag naar kunst. En er wordt uitgebreid verteld over wie de kunstenaar is, in welke tijd ze actief waren, wat ze hebben gemaakt en nog veel meer.

Mocht je meer willen weten over de kunst en gebeurtenissen van de 16e tot de 20e eeuw? Dan is dit zeker een boek voor jou! Het boek is beschikbaar vanaf 13 april 2022. Je kunt hem bestellen op: libris.nl en bol.com.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl