13°C
Clear sky

Bijzondere voorstelling over het leven van Edith Piaf

De Theater BV komt dit seizoen met de voorstelling Piaf. Volgens hoofdrolspeelster Suzan Seegers die in de huid van de kleine Française kruipt wordt het zeker geen geijkte voorstelling “We gaan op reis met Edith Piaf. Ik ben ervan overtuigd dat het heel mooi gaat worden.” Samen met Thomas Cammaert kijkt ze vooruit op deze nieuwe musical.

De voorstelling begint als Piaf net is overleden. Niet in haar geliefde Parijs en dus wordt ze per ambulance naar de Franse hoofdstad teruggebracht. De Dood, de Engel, de Nar en de Duivel begeleiden haar en kijken met haar terug op haar leven.

Voor Suzan Seegers is Piaf een rol die zij altijd al graag wilde spelen. “Ik kreeg eens van een vriend een postkaart met een afbeelding van Edith Piaf en hij zei: ‘Dit ga jij ooit spelen.’ Onlangs tijdens de fotoshoot voor deze voorstelling raakte ik er echt van overtuigd dat ik haar zou kunnen spelen”, vertelt ze. Suzan Seegers heeft zich goed voorbereid op haar nieuwe hoofdrol. “Ik hou heel erg van het Franse chanson maar ik spreek geen Frans en ben onder andere met mijn lerares frans van de Middelbare school aan het oefenen”, zegt ze. “Daarnaast lees ik veel over Piaf en haar leven.”

Volgens de musicalactrice zijn er wel degelijk overeenkomsten tussen haar en de Franse zangeres. “Edith Piaf zingt vanuit een diepe ziel. Dat herken ik wel. Als ik zing dan begint het bij mij ook te stromen.” Toch is ze zeker niet van plan om Piaf specifiek na te doen. “Dat kan ook niet. Ik neem in iedere rol ook een stukje van mezelf mee.” Suzan Seegers kijkt uit naar de voorstelling. “Juist omdat we niet het geijkte pad wordt doorlopen, krijg je hopelijk niet alleen maar de zwaarte te zien.”

Piaf zingt vanuit een diepe ziel”

Eén van Suzans medespelers is Thomas Cammaert die de Engel speelt. “De figuren die Piaf omringen zijn figuren uit tarotkaarten”, vertelt hij. “Dat is niet zomaar gekozen. Edith Piaf geloofde heel erg in tarot. Mijn rol, de Engel, is een persoon die gaat over liefde en de inspiratie voor haar vak.” 

Wat Thomas heel erg in de voorstelling aanspreekt is de meerstemmigheid. “De nummers van Edith Piaf kennen we als het door haar wordt gezongen maar wij zingen veel liedjes met z’n vijven en dat is heel bijzonder.” Thomas Cammaert is op de toneelschool en de kleinkunstacademie opgegroeid met muziek van Piaf, Brel en Ramses Shaffy. “De Franse taal vind ik heerlijk en de muziek is super en zo mooi”, zegt hij. Voor Thomas is de Franse taal dan ook heel vertrouwd. “Ik ben Belgisch dus tweetalig opgevoed, dus met de uitspraak zit het wel goed. Neemt niet weg dat ook ik mijn Frans wel wil bijspijkeren”, vertelt hij.

De musical Piaf is in het hele land te zien is. “Dat is uiteraard hard werken maar het heeft ook iets romantisch”, zegt Thomas Cammaert. “Juist doordat je met elkaar reist, leer je elkaar heel goed kennen en in de bus terug is het altijd feest.” Hoewel Thomas naast theater ook film, televisie en nu ook presentatiewerk doet, kijkt hij ernaar uit om weer op de planken te staan. “Die combinatie is gewoon heel erg fijn”, zegt hij.

De musical Piaf is van 23 september tot en met 24 februari te zien in theaters door het hele land. Naast Suzan Seegers en Thomas Cammaert spelen Cystine Carreon, Job Bovelander en Hein Gerrits in deze voorstelling. Meer informatie is te vinden op de site theaterbv.nl. Op zaterdag 16 december is de voorstelling te zien in Cool Kunst en Cultuur in Heerhugowaard. Kaarten via coolkunstencultuur.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl