13°C
Broken clouds

Bijeenkomst Erfgoedagenda in Valkkoog

Gemeente Schagen heeft op woensdagavond 28 juni in het kerkje Valkkoog een bijeenkomst georganiseerd om culturele organisaties en gemeenteraadsleden te bevragen over het erfgoed in de gemeente. Hiermee dragen de organisaties bij aan de totstandkoming van de Erfgoedagenda. Wethouder Simco Kruijer opende de avond.

Met de Erfgoedagenda wil de gemeente vastleggen welk cultureel erfgoed de gemeente rijk is en wat zij de komende jaren wil gaan doen op het gebied van cultureel erfgoed. Wat moet er gekoesterd en behouden worden voor de toekomst? Met de Erfgoedagenda prioriteert de gemeente de acties die zij wil uitvoeren. Hoe hoog moet er bijvoorbeeld worden ingezet op het aanwijzen van nieuwe monumenten? En hoe hard gaan we aan de slag om het erfgoed beter beleefbaar te maken voor scholen, inwoners en recreanten?

Luchtfoto van de gemeente
De bijeenkomst had een hoge opkomst, hetgeen wel aangeeft dat dit project leeft onder de culturele organisaties en raadsleden van Schagen. Tijdens de verschillende workshops kwamen levendige discussies tot stand. Zo lag er op het terrein van het kerkje een enorme luchtfoto (10 x 15 meter) van de gemeente Schagen, waarop de deelnemers aan konden geven welk erfgoed voor hen van belang is.

Verder werd er onder andere gesproken over wat de organisaties en raadsleden de komende jaren graag zouden willen bereiken en over erfgoed in relatie tot ruimtelijke ontwikkeling: hoe kun je bestaande structuren als dijken en vaarten gebruiken om toekomstige ontwikkelingen te versterken? De uitkomsten van deze  bijeenkomst dienen als input voor de Erfgoedagenda. De Erfgoedagenda wordt in de eerste helft van 2024 opgeleverd en aan de gemeenteraad voorgelegd.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl