0°C

Bakkerij 5: taart met liefde!

Van appeltaart met noten tot monchou-taart, van cake tot boterkoek: ze bakken er wat van bij Bakkerij 5! Lekkerder vind je ze nergens, want er zit een heleboel liefde ingebakken. Dat komt omdat de bakkers hun werk zo graag doen. En doordat hun begeleiders zo goed voor hen zorgen.

Werkplezier

Bakkerij 5 is geen ‘gewone’ bakkerij: het is onderdeel van de Werk- & Dagbesteding West-Friesland, van Esdégé-Reigersdaal. Dit cluster biedt ondersteuning aan mensen met een beperking, bij werk en activiteiten.

Bakkerij 5 is een plek waar werkplezier voorop staat. De mensen die er werken, hebben een verstandelijke beperking én ze zijn steengoed in hun vak. Elke dag maken ze allemaal een heerlijke taart waar ze al hun aandacht bij gebruiken en waar ze met veel liefde aan werken. Daar leren ze heel veel van: over hygiëne, van het bakproces, en van het omgaan met klanten, bijvoorbeeld. En ze hebben veel plezier in het werk – en dat proef je allemaal in de lekkere dingen die ze maken!

Kunstwerkjes

En of ze het niet druk genoeg hebben met al die lekkernijen: de taart dozen worden door de bakkers zelf versierd met tekeningen en patronen. Dat doen ze ’s middags, als de taarten in de oven staan en ’t in de bakkerij heerlijk begint te ruiken naar al die baksels. Die zelfgemaakte taart dozen maken de bestellingen helemaal af. Wie een taart bestelt bij Bakkerij 5 krijgt echt een kunstwerkje!

Alle rust en tijd

Elke bakker maakt per dag één taart, precies genoeg om het werk goed, leerzaam en gezellig te houden. Daarom zijn de lekkernijen van Bakkerij 5 ook alleen te bestellen en op een paar momenten af te halen: dagelijks van 9.30-10.00 uur en van 15.00-15.30 uur. Zo blijft het leuk voor iedereen: voor de bakkers, die op hun eigen niveau en tempo lekker kunnen werken, en voor de klanten, die zeker weten dat er een taart voor hen klaarstaat!

Meer informatie

Bakkerij 5, Meidenmarkt 8, Enkhuizen, bestellingen: bakkerijenkhuizen@esdege-reigersdaal.nl

Afhalen bestellingen: dagelijks van 9.30-10.00 en van 15.00-15.30 uur

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl