13°C
Scattered clouds

Atelier The Twins is de plek waar creativiteit en gezelligheid samenkomen 

Marjon Hand startte in 2015 haar theetuin aan de Oosterstraat in Benningbroek. Een jaar later startte ze daarbij in de oude werkplaats van haar partner een atelier waar ze cursussen en workshops geeft met glas-in-lood, tiffany, mozaïek met glas en glas fusing. Allemaal activiteiten die ook in combinatie aangeboden worden met een high-tea als arrangement. 

Het motto van Marjon Hand is dat The Twins de plek is waar creativiteit en gezelligheid samenkomen. Dat ze hier recht van spreken heeft bewijst de prijs die ze enkele jaren geleden ontving voor het leukste dagje uit. „Bij mij zijn mensen lekker een dagje uit met een groep en op individuele inschrijving.  Gezellig bijkletsen met een homemade High Tea en creatief zijn met een van de glasworkshops .”  

Workshops en cursussen 
Hand geeft dinsdag t/m vrijdag workshops en cursussen  in haar atelier, tot maximaal 8 cursisten per keer. Na de cursus is er de mogelijkheid deel te nemen aan de hobby dagdelen dan gaan de cursisten  zelfstandig aan het werk, begeleid door Marjon , die hulp biedt en advies geeft. Marjon werkt in dagdelen. Kleinere objecten kunnen in een dagdeel door de cursist vervaardigd worden en grotere projecten worden verdeeld over meerdere dagdelen. „Iedere cursist gaat altijd trots en met iets moois naar huis.” 

Inspiratie 
Marjon Hand zegt ontzettend te genieten van het geven van de cursussen en workshops. Enthousiast vertelt ze over het plezier dat iedereen beleeft en hoe ze door al die mensen ook zelf weer inspiratie opdoet en die inspiratie dan weer meeneemt naar de volgende cursussen. „Er komen hier ook mensen die zelf denken dat ze niet creatief zijn,” vertelt Hand, „en iedere keer zijn deze mensen zelf verbaast over wat ze hebben kunnen maken.” Ze geniet van de omgang met mensen en ziet eigenlijk iedereen weer tevreden vertrekken. 

Creatieve vakantie 
Hand wil in Theetuin The Twins weer starten met de creatieve vakanties. „Voor de corona periode deden we dit al.” Ze vertelt dat mensen uit heel Nederland naar haar atelier komen. Voor mensen uit bijvoorbeeld Groningen of Zeeland biedt ze de mogelijkheid om een cursus die normaal verdeeld is over zes weken, in drie dagen te volgen. „Mensen zoeken een slaapplek in de buurt, of komen met een camper,” legt Marjon Hand uit,  „en komen dan drie dagen achtereen naar de workshop.” Een praktische manier van vakantie houden, waarbij de partner van de cursist vaak iets anders doet in die periode. 

Op 11 en 12 november zijn er de Landelijke Open Atelierdagen en stelt Atelier The Twins de deuren open om een kijkje te komen nemen tussen 11.00 en 17.00 uur. Voor meer informatie of om een workshop te boeken, kijk op www.theetuin-the-twins.nl 

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl