12°C
Overcast clouds

AMATEURS! Theater in de Drommedaris

Ook zo’n zin in een heerlijk toneelstuk na al die tijd? Op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 oktober speelt Toneelgroep Drommedaris (TGD) het stuk ‘Amateurs!’. De acteurs acteren dat ze niet kunnen acteren. De kranten schreven over dit theaterstuk: “Een hilarisch lesje theater maken. Rake dialogen. Komisch theater van de bovenste plank.” en “Eigenlijk is dit stuk een ‘must see‘ of nog beter een ‘must do‘ voor elk amateurgezelschap in Nederland.” Reserveringen via ww.drom.nl.

Een hilarische kijk in de keuken van het amateurtoneel

Zeven acteurs kruipen in de huid van de amateurspelers van ‘Toneelgroep Zand’. De toneelgroep mag eindelijk repeteren in de grote zaal van de schouwburg. Om het niveau omhoog te brengen, hebben ze voor deze voorstelling een professionele regisseur aangetrokken. Hij heet Albert Bos en de verwachtingen van de spelers zijn volledig op hem gericht, maar krijgt hij de aandacht en de betrokkenheid van de spelers die hoort bij het maken van een voorstelling?  

En de première nadert…

De sfeer wordt steeds nerveuzer, er is nog maar weinig tijd tot de première, de regisseur wordt ongeduldiger, kostuums zijn nog niet af, er is geen decor en wie doet eigenlijk precies wat? En wie zit er steeds met het licht te klooien en wie doet het met de regisseur, en wie niet? Allemaal vragen waar nog antwoord op verkregen moet worden, vóór de avond van de première…….

De schrijver

Amateurs! is geschreven door Wannie de Wijn, professioneel acteur, regisseur en schrijver. Hij was als vaste acteur verbonden aan onder andere Theater van het Oosten en Toneelgroep de Appel. Voor de laatste schreef en regisseerde hij eveneens meerdere stukken.

Deze tragikomedie is in 2009 voor het eerst door een professioneel gezelschap gespeeld. Daarna vele malen door amateurgezelschappen.

Toneelgroep Drommedaris

De Toneelgroep heeft een lange staat van dienst en is het huisgezelschap van de Drommedaris waar de groep oefent en bij voorkeur uitvoert. Hoewel de acteurs amateurs zijn, is de regisseur professioneel. In de deskundige handen van Irma Sijs komen de amateurspelers net als in het stuk dat gespeeld wordt tot ongekende hoogten. En acteren dat je niet kunt acteren is de spelers zeker toevertrouwd. www.tgdrom.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl