0°C

Team Sportservice Stede Broec: Terugblik en Vooruitgang

Heidy Gobes

We zitten alweer dik een maand in het nieuwe jaar. Een maand waar wij vooral bezig zijn met het afronden van onze rapportages, terug kijken op wat we afgelopen jaar gedaan hebben. Leermomenten ervaren en successen gevierd. Daarnaast zijn wij ook alweer vol energie aan de gang met nieuwe initiatieven om meer inwoners in Stede Broec aan het bewegen te krijgen. Binnenkort staat de voorjaarsvakantie voor de deur, in deze week hoeven de kinderen niet stil te zitten. De activiteitenweek van Inventas is inmiddels een vast prik in deze vakantie, veel leuke sociale en sportieve activiteiten worden er de hele week aangeboden.

Na de voorjaarsvakantie kan de jeugd nog lekker door met bewegen en aan nieuwe sportactiviteiten proeven tijdens de JouwSportPas. Een project dat het voor kinderen mogelijk maakt, om op een laagdrempelige manier, bij sportverenigingen en sportaanbieders kennis te maken bij hun activiteiten. 

Naast de jeugd hebben we voor de senioren en ouderen ook mooie activiteiten die zijn geweest en momenteel gaande zijn. Binnen het sociaal Domein kan zoveel gehaald worden om mensen vitaler te maken door middel van gezondere leefstijl en bewegen. In het najaarhebben we de eerste wandelgroep opgestart bij Rigtershof. Voor alle bewoners een beetje meer bewegen, in de buitenlucht, maar ook bij slecht weer een rondje wandelen binnen. Want zo groot als Rigtershof is kan dat daar met gemak.  Als afsluiting kunnen ze gezellig even koffiedrinken met elkaar. Naast het wandelen zijn er twee beweegtassen van Teamsportservice gekocht. Deze tas is ontwikkeld om, mensen binnen maatschappelijke en woonzorg locaties,te stimuleren meer te bewegen op elk niveau dat gewenst is. De combinatie van buiten wandelen en binnen bewegen met een beweegtas is een mooi concept. In de wijk Princenhofhadden ze hier ook wel oren naar. Er wordt hard gewerkt om de bewoners naar een gezonder en vitaler leefstijl te krijgen. In samenwerking met de buurtverbinder Vanessa Hakhof en Tineke Bakker gaan we binnenkort ook een wandelgroep opstarten dat in de opstart ondersteund wordt door een beweegagoge van Teamsportservice. Ook is er al een beweegtas aangeschaft, die gebruikt gaat worden bij slecht weer.  Denk je als maatschappelijke of sport en beweeg organisatie, “die beweegtas lijkt ons interessant”? Neem gerust contact met mij op voor een kosteloos gesprek om de mogelijkheden van deze tas te bekijken en te kunnenbieden voor een geschikte doelgroep.

Al met al zijn we alweer vol energie in beweging voor leuke en kansrijke activiteiten.

Samen in beweging voor gezonder leven!

Sportieve groet, 
Heidy Gobes       

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl