4°C
Broken clouds

Column Stede Broec oktober 2022 – Heidy Gobes

 

Deze ronde krijgt u weer een kijkje in de gebeurtenissen van de gemeente Stede Broec. Inmiddels ben ik alweer een paar maanden actief als buurtsportcoach. Het bevalt mij prima en met een drukke maand september achter de rug zitten we alweer halverwege oktober. Zoals mijn collega al in de vorige column vertelde, hebben we de Beweegkaravaan en het evenement Doortrappen in de West-Friese gemeenten tijdens de Nationale Sportweek gehad. Voor de SED-gemeenten waren we in Enkhuizen. Het weer werkte helaas niet mee, dus er waren weinig deelnemers. We hopen d.m.v. een goede evaluatie volgend jaar meer potentiële deelnemers aan te trekken, en als het weer mooi is, zal dat zeker meehelpen. 

Tijdens het schrijven van deze column zitten we midden in de Herfstvakantie. Betreft activiteiten voor de jeugd is er genoeg te doen. In samenwerking met het jongerencentrum Inventas in Grootebroek en diverse lokale sportverenigingen staat deze vakantie volop in het teken van beweging met leuke activiteiten waar de jeugd aan mee kan doen. 

Er staan nog meer bewegingsactiviteiten voor de jeugd op de planning. Bijvoorbeeld voor Oekraïense jongeren die op het Martinus College meedraaien. Er staan 2 sportprojecten gepland van 8 weken waarin deze jeugd kennis kan maken met verschillende sporten. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door diverse sportvereniging in de gemeente Stede Broec. Denk je als vereniging: daar wil ook een steentje aan bijdragen? Neem dan gerust contact met mij op. 

Genoeg over de jeugd, want we zijn ook druk bezig voor de oudere doelgroepen. Daar zal ik jullie een volgende keer vast meer over kunnen vertellen. 

Met Sportieve Groet, 

Heidy Gobes 

Buurtsportcoach Stede Broec en Landsmeer 

Teamsportservice West- Friesland en Zaanstreek Waterland 

Telefoon: 0229- 287700    hgobes@teamsportservice.nl     www.teamsportservice.nl/westfriesland     

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl