-0°C
Broken clouds

Column Fleur de Wit

De afgelopen tijd ben ik betrokken bij allemaal leuke projecten in Enkhuizen. Zo vond op vrijdag 11 november de Sportproeverij plaats in de Nieuwe Doelen.

Een kleinschalige sport- en beweegactiviteit, waarbij cliënten van de Huiskamer van Enkhuizen, de Baanbreker en Leviaan kennis hebben gemaakt met een zestal verschillende beweegvormen (klankschaal yoga, karate, de beweegtas, boksen, korfbal en jeu de boules). Na afloop is er onder het genot van een gezonde lunch geïnventariseerd welke beweegvorm het populairste was. De bovengenoemde drie partijen willen namelijk kijken of zij in de toekomst bewegen een plek kunnen geven in de dagbesteding. Na zo’n fantastische ochtend, met alleen maar blije gezichten, hopen wij natuurlijk dat, dat gaat lukken!

Ook ben ik al een hele lange periode samen met Diëtistenpraktijk ToV, Kinderfysiotherapie WestFriesland en de OBD Noordwest bezig met het opzetten van het project Cool 2B Fit. Wellicht heeft u er al eens over gehoord of gelezen, maar dit is een leefstijlprogramma voor kinderen tussen de 8 en 13 jaar en hun ouders/verzorgers. In anderhalf jaar leren zij om genoeg te bewegen, gezond te eten en voldoende te ontspannen. Bent u geïnteresseerd en/of heeft u vragen over Cool 2B Fit, neem dan contact op met Diëtistenpraktijk ToV. Dat kan via info@dietistenpraktijktov.nl of 06 – 21442071. Wil jij 2023 ook gezond starten, meld je dan snel aan. Na de kerstvakantie gaan we van start.

Dit zijn twee mooie voorbeelden, waarbij ik als buurtsportcoach betrokken ben. Wilt u individueel of namens een sportaanbieder/vereniging ook iets met sport of bewegen, maar komt u er niet uit, ik denk graag met u mee!

Sportieve groet,
Fleur de Wit – Vakleerkracht bewegingsonderwijs, JOGG-regisseur en buurtsportcoach Enkhuizen

Organisatie: Team Sportservice West-Friesland
Telefoon: 0229 – 287700
fdewit@teamsportservice.nl
www.teamsportservice.nl/westfriesland

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl