6°C
Broken clouds

Zweefvliegen excursie KNNV bij MAK Blokweer

Op zaterdag 14 mei aanstaande heeft KNNV afdeling Hoorn/West-Friesland Jan Meekel bereidt gevonden om een excursie te leiden over zweefvliegen. Een groep insecten die iedereen, onbewust, wel kent. Namen als Blinde bij, Stadsreus, Snorzweefvlieg en Hommelzweefvlieg spreken tot de verbeelding.

Zweefvliegen zijn prachtig diertjes die overal voorkomen, zich aan alle kanten laat fotograferen en bekijken mits er voldoende beschutting is en er bloeiende kruiden zijn. Het weer heeft wel enige invloed op de zichtbaarheid van de zweefvliegen daarom is zondag 15 mei als alternatief een optie.

De excursie start om 10:00 uur en is laagdrempelig dus laat u niet weerhouden door gebrek aan kennis over deze insectengroep en kom u verbazen over de veelzijdigheid. Als u een kleine kijker heeft neem deze dan mee want die kan goed van pas komen. Er wordt verzameld bij de ingang van MAK Bloweer (Kloosterhout1-2 in Blokker).

Iedereen is welkom maar opgeven voor deze excursie is wel noodzakelijk en dat kan bij Henny van der Groep. Henny is bereikbaar onder telefoonnummer 0229-249546 of via e-mail henny@watersnuffel.nl.

We gaan hiervoor naar de Kloostertuin van ’t MAK omdat dit de ideale combinatie van beschutting en bloeiende kruiden heeft. Ook langs de randen van de bosjes zijn de zweefvliegen te vinden. Neem een kijkertje mee. We treffen elkaar bij de ingang van MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2 in Blokker.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl