14°C
Clear sky

Zon was 112ste editie Landbouwshow Opmeer gunstig gezind

Er zijn van die dagen dat het net ietsje meer meezit dan andere dagen. De 112e Landbouwshow in Opmeer begon na weken regenachtig weer, ’s morgens vroeg met een klein buitje, maar terwijl het publiek begon binnen te druppelen begon de zon te schijnen en weigerde daarna het terrein te verlaten. Met alles wat het evenement te bieden heeft in combinatie met lekker ‘Opmeer weer’ kan zo’n dag niet anders dan geweldig leuk worden.

Het massaal toegestroomde publiek genoot zichtbaar van het kwalitatief beste vee, van schitterende paardensport, mooie en spectaculaire shows en van alles wat er op het terrein en in de sporthal gebeurde. Rundveehouders spraken van een prima kwaliteit dieren op de keuring en bij de schapen en geiten was dat niet anders. Anouk Noordman kreeg de nodige lof toegezwaaid na haar dressuur demonstratie met Zeronica, ’t Brabants Span toonde de kwaliteiten van het trekpaard en de Dino show en brandweerman Sam stalen de show op het terrein.

Maar waar achteraf de meeste bezoekers in geïnteresseerd waren was de show van de Belgische freestyle motorcrosser Jimmy Verburgh. Zijn team stelde het publiek niet teleur en toonde mooie, maar vooral gewaagde sprongen veelal gevolgd door waarderend gejuich van het publiek.

De eerste maandag van augustus 2023 gaat wederom de boeken in als een geslaagde editie, mede door de weeromslag van dat moment. Bestuur en vrijwilligers spreken van een fantastische dag, maar beseffen dat een goede organisatie belangrijk is maar dat goed weer daarbij de spreekwoordelijke kers op de taart is. Nu nagenieten en straks weer vooruit naar de eerste maandag van augustus 2024. Tot 5 augustus!

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl