0°C

Woensdag 22 mei start het 24e Mondial Uitzend NK-Leliekeuren

’t Zand – In mei en juni wordt voor de 24e keer het Nederlands Kampioenschap Leliekeuren georganiseerd.

Een deskundige jury keurt een aantal vazen met lelies. De deelnemers aan de keuring proberen middels het invullen van de deelname formulieren zo dicht mogelijk bij de waardering van de jury te komen. De lelies worden beoordeeld op: Steel, blad, bloem, knop en algemene stand.

Dit jaar worden er 4 wedstrijden georganiseerd. De eerste keuring is op woensdag 22 mei. Iedereen is welkom!
Vervolgens wordt er op woensdag 29 mei, 5 juni en 12 juni gekeurd. Er kan gekeurd worden van 7.00 tot 20.00 uur.

Dit jaar is er wederom het topklassement. De beste deelnemers van vorig jaar zijn geselecteerd voor het topklassement. Wekelijks wordt een taart uitgereikt aan de beste uit het topklassement, de beste heer, de beste senior en de beste junior. Iedere deelnemer kan één keer taart winnen. Op 16 juni worden de geldprijzen uitgereikt aan degenen die over 3 weken (1 week is reserve) de beste score hebben behaald.

Volledig willekeurig wordt dit jaar wederom een Ipad onder de deelnemers onder de 16 jaar, die minimaal aan 3 keuringen deelnemen, verloot. Daarnaast is er voor alle junioren, die aan alle keuringen hebben deelgenomen, een leuke prijs. Nieuw dit jaar is een aparte wedstrijd voor de jeugd, die nog op de basisschool zitten.

De vakjury bestaat uit Don Schilder, Johan Duijn, Jurgen de Graaff en Robert van der Hulst.

De lelies worden verzorgt door Gebr. Vletter & den Haan , World Breeding BV , De Jong Lelies en Royal van Zanten.

De hoofdsponsor is Mondial Uitzend, de subsponsoren zijn: Van Dooren Transport, Rabobank, Agrarisch West Friesland, Omnyacc & M. Konijn BV. Daarnaast de andere sponsoren: Aad Prins Leliecultures B.V., Noordland OG, CNB, IGH B.V., Hobaho B.V, HB Veilen, Total Systems, Agrifirm GMN, De Telefoonman, VWS, Koopman & Co, Homburg, Mak Breeding en Hollands Noordkop. .

Volg NK leliekeuren ook op Facebook en Instagram. De uitslagen worden bekend gemaakt op de Facebook-pagina, Instagram en www.leliekeuren.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl