3°C
Scattered clouds

Voorlichtingsavond nachtleven bij Hertenkamp Enkhuizen

Op vrijdag 20 mei wordt bij het bezoekerscentrum Hertenkamp in Enkhuizen een voorlichtingsavond over nachtvlinders en vleermuizen gehouden. Iedereen is welkom vanaf 21:00 uur. Het bestuderen van het nachtleven in ons gebied is een relatief jonge tak van sport. Het kost je immers je nachtrust. Maar opmerkelijk genoeg levert het de meest prachtige waarnemingen en verscheidenheid op. Zeer de moeite waard dus om deze diergroep nader te bestuderen. 

De insecten werkgroep van de KNNV (vereniging voor veldbiologie) afd. Hoorn houdt zich sinds 2009 actief bezig met de inventarisatie van de nachtvlinders in de regio en intussen is er veel ervaring en deskundigheid verworven. In het waarneemgebied zijn inmiddels ruim 600 soorten nachtvlinders vastgesteld en bovendien is er een grote deskundigheid ontwikkeld. 

Eerst zal Ad Roobeek een korte introductie geven over nachtvlinders. Daarna zal Fred Weel, werkgroep zoogdieren, iets vertellen over vleermuizen. Daarna volgt het onderzoek. Er wordt een speciale lamp voor een wit doek opgesteld, waar tal van nachtvlinders op af komen. In de na-schemer wordt ook een rondje door het Wilhelminapark gemaakt om te luisteren met een bat-detector naar de aanwezige vleermuizen. Wellicht kunnen we ze ook zien. De eerste nachtvlinders op het doek verwachten we na 22:00 uur. Bij slecht weer wordt dit activiteit afgelast. Voor aanvullende informatie en opgave kun je contact op nemen met Ad Roobeek, T: (0228) 51 59 55, M: 06 29 27 69 28 , E: ad.roobeek@ziggo.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl