2°C
Broken clouds

Vlinders – voor peuters en kleuters bij Hertenkamp Enkhuizen

Zaterdag 9 juli zijn de peuters en kleuters van harte uitgenodigd voor de Snuffelochtend Vlinder! Tijdens een interactief verhaal komen de kinderen erachter hoe hun leven eruit zou zien als ze waren geboren als rups. We bekijken samen een mooi prentenboek vol natuurgetrouwe tekeningen. Je ziet het vlindereitje en de rups en leert waarom de rups zo veel moet eten. Daarna beleef je het vervellen en verpoppen. Dan verschijnt er een prachtige vlinder uit de pop. Het is eigenlijk ongelofelijk.

Na het interactieve voorleesverhaal, knutselen de kinderen zelf een hongerig rupsje op een blad. Bij mooi weer duik je samen nog even de vlindertuin in. En natuurlijk krijgen alle kinderen ook een mooie vlinderkleurplaat mee naar huis.

De Snuffelochtenden zijn kleinschalige vertelvoorstellingen, gevolgd door een knutsel- of buitenactiviteit, speciaal voor de allerjongsten. Hertenkamp Enkhuizen organiseert deze ochtenden in samenwerking met Rita Hooijmans van LEV! Educatie. Peuters en kleuters komen gezellig samen met hun ouders/begeleider(s) naar het Hertenkamp en kunnen na afloop nog even rondsnuffelen in het bezoekerscentrum, de kinderboerderij en de heemtuin.

De ochtend begint om 10:30 uur, inloopkwartiertje om 10:15 uur.  Deelname kost € 4,- per persoon. Let op: ook voor (groot)ouders/begeleiders. Opgave vooraf is noodzakelijk en kan via reservering@hertenkampenkhuizen.nl. Vermeld hierbij het aantal en de leeftijd van de kinderen. Je hebt pas een plaats als je reservering is bevestigd. Het adres is Wilhelminaplantsoen 2 te Enkhuizen. Voor parkeeradvies kijk je op de website: www.hertenkampenkhuizen.nl.

Foto: Ofra Carmi

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl