13°C
Drizzle

Studenten Clusius College winnen landelijke vakfinales voor het mbo

Storm Kuijpers en Laus Groot, studenten Groen, Grond en Infra van het Clusius College in Schagen, zijn tijdens de finale van WorldSkills Heroes Nederlands kampioen Loonwerk geworden. Studenten van vier mbo-scholen uit heel Nederland namen het tegen elkaar op tijdens deze wedstrijd, gehouden op 21 en 22 april in Zuidwolde. Er moesten sloten worden uitgegraven, een rechte hoek worden uitgegraven, en een stuk grond worden uitgevlakt en weer worden ingezaaid. 

Docent Auke de Boer is supertrots op de jongens. “Al tijdens het oefenen van de opdrachten bij Loonwerkbedrijf Martien Jimmink sprongen deze twee er echt uit. Ze zijn enthousiast en leergierig. Dat ze hier hebben gewonnen is voor mij geen verrassing.” Toch bleef de uitslag tot het eind toe spannend. Het niveau was hoog en de kwaliteit van het geleverde werk ontliep elkaar niet veel. Uiteindelijk gaf de tijd de doorslag. Storm en Laus rondden de opdrachten een stuk sneller af dan hun concurrenten en werden daardoor de verdiende winnaars.

Ook bij de landelijke finales in Utrecht was er succes voor het Clusius College. Student Monteur Mobiele Werktuigen Ruud Borst, behaalde een knappe derde plaats. Bij Skills Talents, vakwedsrijden voor het vmbo, werden Daphne van Velzen en Myrthe van de Vijver, leerlingen van het Clusius College in Castricum, derde van Nederland op het onderdeel Bloemwerk.

Impact

Skills The Finals 2022 is onderdeel van een gezamenlijke promotie van het beroepsonderwijs onder de noemer ‘dit is mbo’. WorldSkills Netherlands werkt daarbij nauw samen met partners uit overheid, onderwijs en bedrijfsleven zoals het Ministerie van OCW, MBO Raad, VO Raad, SBB, Expertisepunt LOB en een groot aantal sponsoren. Erik van der Zwan, directeur WorldSkills Netherlands: “Door de groei van deelnemende scholen aan ons programma kunnen wij met onderwijspartners en bedrijfspartners steeds meer impact maken voor het beroepsonderwijs en dat begint bij het vmbo. Jonge vakmensen binnen het beroepsonderwijs moeten wij koesteren en blijven uitdagen en zo mooi op weg helpen naar een succesvolle, professionele loopbaan met ongekende carrièrekansen. Bij Skills The Finals loopt zoveel top- en vaktalent rond, talent dat de Nederlandse arbeidsmarkt zo hard nodig heeft.”

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl