3°C
Broken clouds

Overhandiging van de bloembollen aan de burgemeesters

Gisteren zijn 2 personen van de organisatie van het 600 jaar polder het Grootslag bij de burgemeesters langs geweest om hen een pakket bollen te overhandigen. 

De gemeente Medemblik, Drechterland, Stede Broec en Enkhuizen kregen in het kader van het 600 jarig bestaan van de polder het Grootslag een pakket bollen geschonken door J de Wit en zn uit Enkhuizen. Tulpenbloemen is een van de belangrijkste producten die in de polder het Grootslag worden geproduceerd. Ook zorgt deze tak voor veel werkgelegenheid en economie in de hele streek. Om iedere burger te laten genieten van deze bloem die de Nederlandse trots is, is dit pakket bloembollen geschonken aan de gemeente die in en  gedeeltelijk in de polder het Grootslag ligt. De organisatie hoopt dat vele burgers genieten van de bloembollen die in de gemeente worden geplant. 

Niet alleen tulpen maar ook andere soorten bollen zitten in het pakket zodat het gehele voorjaar bolbloemen zullen bloeien. Grootslag 600 vraagt aandacht voor het landelijk gebied. Want ruimte en voedselproductie is belangrijk voor Nederland. Zuinig omgaan met de productie gronden moet prioriteit worden van iedereen. Daardoor kunnen we blijven genieten van de ruimte en rust in het landelijk gebied. 

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl