6°C
Broken clouds

Open Tuinendag op zaterdag 18 juni in Enkhuizen

Enkhuizen 18 juni – Groei & Bloei afdeling Enkhuizen houdt op zaterdag 18 juni aanstaande van 10:30 tot 16:00 uur een Open Tuinendag. Er zijn vier prachtige tuinen te bezoeken.

The Garden

De Koepoort, Enkhuizen

Ga mee op ontdekking langs alles wat groeit en bloeit op onze vruchtbare grond. Wandel langs rode kool, sla, bloemkool en langs ‘vergeten groente’, zoals pastinaak. En langs de kruidentuin, omgeven door een kleurrijke bloemenpracht.

De Koepoort Enkhuizen. Deze tuin bevindt zich aan de zuidzijde van de Koepoort. Er is parkeermogelijkheid op het parkeerterrein van Syngenta. Diagonaal de kruising oversteken en u bent er. Bij ‘The Garden’ zelf is er geen parkeergelegenheid.

De Verborgen Tuin

Vierbeentjes 12, Enkhuizen

De verborgen tuin aan De Vier Beentjes. Dat is een achterafstraatje in Enkhuizen, en als je het niet weet vind je het bijna niet. Wij mogen er dit jaar een bezoek aan brengen. Nico Schenk heet ons van harte welkom in zijn tuin.

Bloementuin

Snouck van Loosenpark 1, Enkhuizen

Deze tuin wordt door de eigenaar Ingrid Mol omschreven als ‘Een ontdekkingstocht met successen en tegenslagen’. In deze tuin, gebaseerd op een ontwerp van John Koo­men, wordt  met planten geëxperimenteerd en er vindt een permanente strijd plaats met de overvloedige slakken.

De Boze Griet

Oosterdijk 24, Enkhuizen

Welkom bij tuin ‘de Boze Griet’ aan de Oosterdijk. Hier wonen al 45 jaar Marry Vollebrecht en Melanie Hollinger. De tuin is in al die jaren met het huis meegegroeid en de gezelligheid straalt ervan af. Het aanvankelijke ontwerp is al snel verlaten en zoals ze zelf zeggen: “We klooien wat af in onze tuin.”  De ideeën ontstaan vanzelf en ook diverse voorwerpen hebben een plaatsje in deze tuin. Een tuin die u gezien moet hebben.

De toegang is gratis en de koffie en thee staan voor u klaar. In elke tuin vindt u een routebeschrijving.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl