0°C

Open bedrijven tijdens 600-jarig bestaan Grootslag

Vanwege het 600-jarig bestaan van onze polder worden er verschillende activiteiten georganiseerd. De eerstvolgende is dat zes bedrijven de deuren openzetten op 23 september van 10.00 tot 15.00 uur. Een in Wervershoof en een in Grootebroek en vier in Andijk. De diversiteit van de bedrijven is groot.

Vroeger was het Grootslag een bekende polder vanwege de bloemkool. Zelfs in schoolboekjes werd dit vermeld. Nu is het misschien wel de polder met de meeste verschillende bedrijven. Tijdens deze dag kunt u veel verschillende bedrijven bezoeken.

De Bosmantel, de tuinderij in en met de natuur Cornelis Kuinweg 22 heeft een landwinkeltje waar ze biologische producten verkopen. Veel van deze producten zijn zelf geteeld. In het voorjaar en zomer kunt u hier uw planten kopen voor uw volkstuin. Speciaal vandaag is naast dat u overal kunt kijken u ook diverse producten kunt proeven. Ze hebben een speciale hoek ingericht voor een proeverij.

 Gitzels BV Nieuwedijk 32 (plantenkwekerij), Heeft nu de rustigste tijd. Maar u kunt wel een kijkje nemen in een stukje kas waar ze u vertellen hoe de plantenteelt tegenwoordig gaat. Ook hebben ze veel documentatie voor u liggen, een draaien een  bedrijfsfilm  en iedereen krijgt een lekkere versnapering.  

Niels kreuk bv Kadijkweg 19 (tulpen), Heeft een presentatie van de tulpenteelt. Hoe komt de tulp in de herfst al in bloei, Maar er staan meer stands zoals de KAVB en deze heeft een vaas met bollen staan. Wie er het dichts bij zit wint een bollenpakket. Ook is hier een film over de tulpenteelt en Oud Andijk heeft een tentoonstelling met oude machines van de tulpenteelt en foto`s. Ook kunt u hier gratis koffie krijgen alleen het gebak moet  betalen.

A van Zanten Rikkert 10 (melkvee), Hier kunt u genieten van de ruimte, Er is een quiz over de koeien, de kinderen kunnen hier heerlijk even spelen, melk proeven, de oude films bekijken met de koeien in de schuit en de hotelhuisjes bekijken. Want wie wil er nu niet wakker worden en de deuren opengooien op het platteland, de geluiden en de geuren komen je tegenmoed terwijl je nog heerlijk ligt te dromen. Het is een heerlijke plek om even bij te komen uit uw dagelijkse sleur.

 De Jong Lelies Kerkepad 28 (lelie)  Heeft een bedrijfsfilm oude foto`s en u kunt de lelies bekijken. Hier kunt hier uw vragen stellen over de lelieteelt. U zult u verbazen dat er zoveel innovatie is op dit gebied. Ook hier kunt u  koffie krijgen.

Bij Gertjan de Wit verlengde raadhuislaan 8 (broccoli en witlof). Hier vindt u een kraam met alle informatie over de broccoli. Ook kunt u over het land lopen en de wildschade aanschouwen. GertJan is vele jaren de beste broccoli teler geweest in de jaren dat er tussen de ondernemers een wedstrijd was wie de beste kwaliteit broccoli had. Dus voor uw vragen bent u hier aan het goede adres.  U kunt op de fiets langs deze bedrijven. Als u niet bekend bent met de digitale versie van de fietsroute dan kunt u een papieren fietsroute ophalen bij een van de bedrijven die meedoen.
Alle bedrijven zijn te herkennen door de vlag met het logo van grootslag 600. In de fietsroute staan ook vele borden over de teelten en historie van het Grootslag. We hopen op goed weer. De bedrijven zijn uiteraard ook met ander vervoer te bezoeken. De route is gemaakt voor fietsers, op sommige punten zult u dus een alternatieve route moeten nemen.

U kunt ze via een fietsroute bereiken maar ook met de auto. grootslag600.nl of boerenentuinderspakkenuit.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl