13°C
Clear sky

Ontdekkingstuin de Garden nog open t/m 25 september

In Enkhuizen groeit deze zomer iets moois. De Garden staat volop in bloei en is in september nog ieder weekend open voor publiek. Kom nog genieten van deze ontdekkingstuin vlak voor de historische Koepoort in Enkhuizen.

De Garden opende op 2 juli de onzichtbare deuren naar dé showtuin voor groenten, bloemen en kruiden. Gedurende het hele zomerseizoen worden bezoekers meegenomen op een ontdekkingsreis langs alles wat groeit en bloeit op onze vruchtbare grond. Na het weekend van 24 en 25 september sluit de ontdekkingstuin voor de herfst en de winter.

De natuurwetten luiden deze herfst een nieuwe levensfase in voor de gewassen en bloemen in de Garden. De vrijwilligers maken de tuin gereed voor een winterslaap om haar in het voorjaar weer tot leven te wekken. Vanaf juni 2023 is de nieuwe groei en bloei weer te bezichtigen.

Wat is er te zien?

Van exotische bloemen tot vergeten groenten, in de Garden komt alle flora goed tot zijn recht. Een moestuin met de groenten uit onze maaltijden, een proeftuin met kruiden die we kennen uit potjes en zakjes. En een showtuin met de mooiste boeketten van de natuur. Doe inspiratie op voor de eigen tuin, zie hoe gewassen groeien, maak een reis door de tijd met groenten die onze voorouders op het menu hadden en maak kennis met experts op het gebied van telen en zaadveredeling.

Waarom de Garden?

Ervaringsdeskundigen wenden hun kennis en kunde aan om de Garden te laten groeien en bloeien tot dé showtuin van de zaadwereld. Voor een leuk uitje in de vrije natuur, met een educatief karakter.

Voorzitter Ton de Rooij: “West-Friesland de bakermat is van deze sector. Veel bedrijven dragen actief bij aan de ontwikkeling en export. Maar hoeveel weet het brede publiek nog van de groei en bloei van ons voedsel? Wij vinden het belangrijk deze kennis terug te brengen bij de consument. In de Garden laten we zien wat onze grond te bieden heeft en welk belang het dient voor de voedselketen, een gezonde leefomgeving en toename van biodiversiteit. Leuk en leerzaam voor iedereen.”

Vrijwilligers

De Rooij: “Vrijwilligers houden de tuin bij, ontvangen de bezoekers en voorzien hen desgewenst van informatie. We vragen een kleine bijdrage om in het onderhoud te voorzien en de Garden de komende jaren verder te verfraaien. Bezoekers kunnen de Garden los bezoeken, maar ook als onderdeel van een bootarrangement. Heerlijk als gezinsuitje in het weekend.”

Openingstijden en bereikbaarheid

De Garden is open op zaterdag en zondag tussen 11 en 17 uur, t/m 25 september 2022. De Garden ligt recht naast de Koepoort, halverwege de Randweg naar het spoor. De auto parkeren kan op de parkeerplaats van Syngenta, Westeinde 62 te Enkhuizen. Op het terrein van de Garden zelf mag niet worden geparkeerd. Bootreizigers zijn welkom via www.rondvaartenkhuizen.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl