13°C
Drizzle

Noord-Hollandse gemeenten zetten samen in op veilige oogstperiode

Gemeente Schagen werkt met vier andere gemeenten samen om de verkeersveiligheid in Noord-Holland tijdens de oogstperiode te vergroten. Met de titel ‘Toon begrip, raak niet in slip’ lanceren zij een campagne om aandacht te vragen voor de gevaren van modder op de weg en begrip te kweken voor de uitdagingen waarmee boeren tijdens deze periode worden geconfronteerd. De campagne start in de laatste week van september en heeft als belangrijkste doel het voorkomen van ongevallen.

De campagne is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Texel, Den Helder, Schagen, Hollands Kroon vanuit het samenwerkingsverband ‘Samen op Kop’. Daarnaast heeft Gemeente Drechterland zich hierbij aangesloten. Er wordt samengewerkt om de wegen veiliger te maken voor inwoners en bezoekers tijdens de oogsttijd.

Gevaarlijke situaties op de weg
Tijdens de oogstperiode gebruiken boeren hun tractoren op de openbare wegen om hun gewassen binnen te halen. Soms zorgt regen en modder voor gevaarlijke situaties, wat het risico op ongevallen vergroot. De campagne is erop gericht dat weggebruikers zich bewust zijn van deze situatie en hun rijgedrag aanpassen, zoals het verminderen van snelheid, het vermijden van hard remmen en het houden van afstand.

Begrip voor boeren
Tegelijkertijd roept de campagne op tot meer begrip voor de uitdagingen waar boeren tijdens de oogstperiode mee te maken hebben. Naast het oogsten hebben zij namelijk de verantwoordelijkheid om de wegen zo schoon mogelijk te houden. Hoewel boeren en tuinders hun uiterste best doen, kan het voorkomen dat er toch wat modder op de weg achterblijft.

Alle weggebruikers worden bereikt
Om alle weggebruikers te bereiken, te informeren en bewust te maken met deze campagne worden diverse middelen ingezet. Er worden onder andere lantaarnpaalborden en reclame-aanhangers geplaatst langs de gevaarlijke landwegen en daarnaast zal de campagne online en op sociale media zichtbaar zijn.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl