0°C

Groei en Bloei Enkhuizen – Lezing over: Hoe hard is winterhard bij planten

lezing - winterhard

In onze tuinen kweken we graag de meest bijzondere planten. Veel van die planten komen uit gebieden met een heel ander klimaat dan het onze en dat zorgt soms voor problemen. Met de winterhardheid bijvoorbeeld. Van sommige planten weten we niet beter dat ze bij ons eigenlijk alleen als eenjarige, of alleen als kamerplant te kweken zijn. Van andere soorten is het minder duidelijk. Een plant die bij de één probleemloos de winter doorkomt, legt bij de ander consequent het loodje. Hoe zit dat nou eigenlijk met winterhardheid? Hoe hard is winterhard?

winterhard

In deze lezing neemt de hortulanus u mee naar verschillende streken in de wereld waar veel van onze sierplanten vandaan komen. Allerlei planten komen voorbij waarvan u misschien niet eens wist dat ze winterhard (kunnen) zijn! We kijken uitgebreid naar de omstandigheden die (mede) bepalen hoe winterhard een plant eigenlijk is. Én we leren trucs om sommige juweeltjes net even beter de winter door te helpen.

Gerard van Buiten is hortulanus van de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht (https://www.uu.nl/botanischetuinen ). Hij is al van kinds af aan in de weer met planten en hij heeft de laatste 20 jaar in de botanische tuin in Utrecht volop ervaringen opgedaan met de meest uiteenlopende planten. Een echte plantenman en een rasverteller!

De lezing wordt gehouden op donderdag 25 januari 2024 in ’t Middelpunt, Zesstedenweg 163 te Grootebroek. De laatste informatie over de lezing staat op enkhuizen.groei.nl/activiteiten/lezingen

Aanvang lezing 19.30 uur, zaal open om 19.00 uur. Bij binnenkomst krijgt u gratis een kopje thee of koffie.

Niet-leden betalen 5 euro.                                 

Parkeren: er kan geparkeerd worden in de Sint Elisabethstraat op de verder gelegen parkeerplaats (niet op het eerste gedeelte, daar geldt een parkeerverbod) en op de parkeergelegenheid bij de Sint Johannes de Doper kerk en bij de Oude Kerk langs de Zesstedenweg. 

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl