13°C
Clear sky

Leerzame Lezing over: Aardappelen en Dahlia’s bij Groei & Bloei Enkhuizen op 28 februari

Lezing Aardappelen en Dahlia's - Foto aardappelen

Gastspreker is Brian Kabbes

Aardappelen en dahlia’s, op het oog een wonderlijke combinatie. Toch is er een overeenkomst. Beide zijn knoldragende planten die in een ongelooflijke verscheidenheid voorkomen. Reuzen en dwergen, felle kleuren en zachte pasteltinten.

Tijdens deze diavoorstelling maakt u in het eerste uur kennis met de veelzijdigheid in kleur en vorm van de aardappel en haar boeiende familieleden. Vooral de oorspronkelijke aardappel uit de Zuid-Amerikaanse Andes komt ruim aan bod, maar ook de familieleden uit de sieren moestuin worden niet vergeten.

Na de pauze is een andere knolvormende plant aan de beurt; de dahlia. Heel bekend zijn de vaak dubbelbloemige tuindahlia’s in bonte kleuren, maar ook hier zijn de oorspronkelijke wilde voorouders minstens zo interessant. Wij nemen u mee op een spannende reis die wij maakten op zoek naar wilde dahliasoorten in de jungle van Mexico. Hier zal duidelijk worden dat de aardappel en dahlia meer met elkaar gemeen hebben dan menigeen zo op het oog zou zeggen.

Lezing Aardappelen en Dahlia's - Foto dahlia's

Het programma duurt ongeveer tweemaal vijftig minuten, onderbroken door een pauze. De laatste informatie over de lezingstaat op: enkhuizen.groei.nl/activiteiten/lezingen.

De lezing wordt gehouden op woensdag 28 februari in De Nieuwe Doelen, Spoorstraat 2 in Enkhuizen. Aanvang van de lezing is om 19.30 uur, de zaal gaat open om 19.00 uur. Niet-leden betalen vijf euro.

Bij binnenkomst krijgt u een gratis kopje thee of koffie aangeboden.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl