12°C
Scattered clouds
12°C
Scattered clouds

‘Koe en Tulpie’ voor peuters en kleuters bij Hertenkamp Enkhuizen

Op woensdag 23 februari van 10:30 tot 11:30 uur zijn de peuters en de kleuters uitgenodigd voor de snuffelochtend ‘Koe en Tulpie!’. Tijdens deze ochtend ontdekt Koe hoe haar vriend Tulpie groeit en bloeit. Ontdek samen met Koe van alles over bloembollen en het voorjaar.

Het is lente! Samen met de vrolijke Koe ontdekken de kinderen hoe een (tulpen-)bol groeit en bloeit en wat daar allemaal voor nodig is. De activiteit start met een interactief voorleesverhaal. De rode draad is het grappige boek ‘Koe en Tulpie’. Na het verhaal gaan we kijken hoe een echte tulpenbol in elkaar zit. Wat zie je boven de grond en wat zit er eigenlijk onder de grond? De kinderen maken daarna hun eigen Koe en Tulpie van papier. Natuurlijk gaan we op zoek in de natuurtuin naar de lentebloemen. Misschien kunnen we ook  Tulpie ontdekken? Tot slot mogen de kinderen de zelfgemaakte Koe en Tulpie mee naar huis.

De Snuffelochtenden zijn kleinschalige vertelvoorstellingen, gevolgd door een knutsel- of buitenactiviteit, speciaal voor de allerjongsten van 4 tot en met 7 jaar. Deze ochtenden worden georganiseerd in samenwerking met Rita Hooijmans van LEV! Educatie. Peuters en kleuters komen gezellig samen met hun ouders/begeleider(s) en kunnen na afloop nog even lekker rondsnuffelen en spelen in de kinderboerderij en de natuurtuin.

Het begint om 10:30 uur, inloopkwartiertje om 10:15 uur. Deelname kost €4,- per persoon (Let op: ook voor (groot)ouders/begeleiders). Opgeven is noodzakelijk en kan via reservering@hertenkampenkhuizen.nl, vermeld hierbij het aantal en de leeftijd van de kinderen. Je hebt pas een plaats als je reservering is bevestigd. Het adres is Wilhelminaplantsoen 2 te Enkhuizen, kijk voor meer informatie op www.hertenkampenkhuizen.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl