0°C

Gratis bomen voor inwoners gemeente Schagen!

Meer Bomen Nu Vrijwilliger Cor Zwaag deelt ook dit jaar weer bomen uit!

Op zaterdag 2 maart kan iedereen uit de gemeente Schagen tussen 10.00 en 14.00 uur gratis jonge bomen en struiken ophalen bij de Meer Bomen Nu bomenhub aan de Priggeweg 2 in Schagen.

In totaal zijn er vele duizenden gratis jonge boompjes en struiken op te halen. De afgelopen maanden zijn er door de vrijwilligers van Meer Bomen NU duizenden boompjes geoogst op plekken waar deze ongewenst waren. In wind en weer gingen de vrijwilligers van Meer Bomen Nu aan de slag in het Zwanenwater, Geestmerambacht, het Ananasbos en in gemeenteparken in Schagen.

De boompjes worden direct weggegeven aan mensen die hun tuin of erf willen vergroenen en de overige boompjes zijn tijdelijk opgeslagen op de bomenhub in Schagen. Het assortiment is aangevuld met mooie soorten van andere bomenhubs. Zo zijn er nu ca. 40 soorten beschikbaar waaronderstruikwilg, berk, hazelaar, vlier, lijsterbes, els, vlinderstruik, maar ook hogere bomen zoals beuk, eik, noorse esdoorn, abeel en verschillende soorten wilgen. Voor ieder wat wils dus!

Struikwilg voor de bijen
Dit jaar heeft de vrijwilligersgroep veel struikwilgen zoals grauwe wilg, boswilg en bittere wilg geoogst. Deze wilgen worden niet al te groot en passen prima in een tuin. De struikwilgen krijgen al vroeg in het voorjaar katjes, die van levensbelang zijn voor veel verschillende soorten insecten zoals bijen en hommels. De katjes leveren nectar en stuifmeel op het moment dat andere struiken en bloemen nog niet bloeien. Het gaat heel slecht met veel insectensoorten. Dus wilt u iets betekenen voor de bijen en hommels? Kom dan een struikwilg halen op 2 maart en plant deze in uw tuin!

De weggeefactie is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Schagen, zandhandel Goderie van Vliet en technische groothandel Wildschut. 

MELD JE AAN
Dus wilt u uw eigen tuin of erf vergroenen? Kom dan naar de uitdeeldag op 2 maart! Om ervoor te zorgen dat iedereen iets leuks mee naar huis krijgt is aanmelden verplicht. Meld je aan via het aanmeldformulier op de website: https://meerbomen.nu/bomensale/. Je kan geen soorten reserveren en op=op.

De zaailingen die uitgedeeld worden zijn tussen de 0,5 en 2,5 meter groot en nog heel dun! De meeste passen makkelijk in een fietstas. Kom op de fiets, of als je veel zaailingen wilt halen met de auto, eventueel met aanhanger. De bomenhub Schagen bevindt zich aan de Priggeweg 2 in Schagen.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl