0°C

Dagje bij de boer goed bezocht bij familie Druif

boerderij familie druif

Op zondag 14 april 2024 was er een zonnige dag. Reden voor een flink aantal mensen om even te gaan kijken op de boerderij van de familie Druif aan de Broerdijk bij Midwoud. Een goed georganiseerde dag met veel enthousiaste en geïnteresseerde mensen. De teller stokte bij 1100 bezoekers.

Gastvrouw Simone Druif proefde een gemoedelijke rustige sfeer op de boerderij waar van alles te zien en te beleven viel. Een plek die nieuwsgierigheid bevredigde en waar de nodige verwondering te zien was. Uiteraard kreeg het vee de nodige aandacht van het bezoekende publiek, maar het was ook druk bij de melkrobots. Daar stonden medewerkers van fabrikant Lely uitleg te geven over de werking van deze geavanceerde apparatuur.

Speurtocht

Kinderen kregen de mogelijkheid voor een speurtocht over de boerderij met vragen als ‘hoeveel eet een koe’, er waren speeltoestellen, kraampjes, imposante machines en mogelijkheden om iets te eten of te drinken. Daarnaast was medeorganisator Beemsterkaas aanwezig met kaasmeisjes die blokjes kaas uitdeelden, er waren vers gebakken tosti’s en Beemster-koeltassen met inhoud.

Boerderij educatie

Een hoogtepuntje van de dag was de onthulling van een bord van ‘Boerderij Educatie Hollands Noorden’ met burgemeester Michiel Pijl van Medemblik. De familie Druif maakt deel uit van deze organisatie en kan dit nu laten zien aan de buitenwereld. Burgemeester Pijl noemde het belangrijk dat mensen weten wat er gebeurt op een boerderij. „We zijn tenslotte een agrarische gemeente,” voegde hij daar aan toe.

boerderij educatie bij boerderij familie druif

Warm gevoel

Simone Druif sprak over en warm gevoel bij het zien van zoveel oprecht geïnteresseerde bezoekers. „Je ziet dan toch dat heel veel mensen een boerderij toch wel heel erg mooi vinden,” stelde ze tevreden vast. Ze was heel blij met de totale organisatie en wees op het soepel verlopen van de dag. Ze sloot af met de opmerking: „We kunnen nog wel een paar educatie boerderijen gebruiken in de kop van Noord-Holland.” Dat de boeren in de regio het maar weten.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl