15°C
Few clouds

Boots Flowerbulbs: samenwerken!

Eind negentiende eeuw begon het met een paar hectare tulpen en gladiolen. Vandaag de dag staat de vierde generatie aan het roer van Boots Flowerbulbs in Hem. Dat betekent veel kennis en ervaring, opgedaan, doorgegeven en uitgebouwd van vader op zoon. Bonne Boots is zo’n zoon die van kleins af aan bij Boots Flowerbulbs ingroeide. Samen met zijn broer Boudewijn zwaait hij er de scepter. Bonne vertelt enthousiast over het vak waarin hij zich als een vis in het water voelt.

Sowieso agrarisch

Het werk bij Boots Flowerbulbs is voor Bonne en Boudewijn een logisch vervolg van hun jeugd, waarin ze veel te maken hadden met het vak. Bonne: “Via onze vader kwamen we er al heel veel mee in aanraking. Zelf wist ik al heel vroeg dat het voor mij sowieso ook ‘iets’ met agrarisch zou worden. Het zit erin gebakken en het past me als een ouwe jas. Hier kan ik doen waar ik goed in ben. Het vak zit vol mooie aspecten: van ondernemen tot werken met een levend product, van vernieuwen tot omgaan met mensen, het heeft alles waar ik mijn ei in kwijt kan. Ik word er heel gelukkig van en ik ben er ook wel trots op dat dit bedrijf al zo lang bestaat en dat ik daar een schakel in mag zijn!”

Samenwerken

Samenwerken is voor Bonne en Boudewijn een belangrijk kernwoord van Boots Flowerbulbs. “Alleen is maar alleen. Je hebt elkaar nodig om tot een goed eindproduct te komen en om je bedrijf tot een goed bedrijf te maken. Zonder medewerkers kunnen we niets, dat besef is groot. Daarom hebben een goede werksfeer, goede secundaire arbeidsvoorwaarden en ontplooiing hier hoge prioriteiten. Doen waar je goed in bent is belangrijk voor medewerkers én bedrijf, daar sturen we graag op.”

Dat het bedrijf daar goed in slaagt, is te zien aan het feit dat de meeste medewerkers al jaren bij Boots Flowerbulbs werken. “Daarnaast komen veel seizoensmedewerkers jaar na jaar terug om een bijdrage te leveren aan ons bedrijf. Daar zijn we heel blij mee. Iedereen kent iedereen, dat is echt fijn samenwerken.”

Breed assortiment

Het assortiment van Boots Flowerbulbs bestaat uit lelies, tulpen, gladiolen, hyacinten en andere soorten bloembollen. “Die kopen we voornamelijk in bij professionele kwekers in de buurt, met wie we vaak al jaren samenwerken. Zo weten we wat we kopen, dat is belangrijk voor de professionals aan wie we weer doorverkopen.”

“Na ontvangst worden de partijen gekeurd aan de hand van de gestelde eisen. De norm is hoog gegradueerd, dus exportkwaliteit. Na deze keuring worden de bollen gespoeld, gedroogd en opgeslagen, in afwachting van export. De belangrijkste landen voor ons zijn nu Italië, Portugal, Spanje, Frankrijk, Roemenië, China, Vietnam, Taiwan, Mexico, Noord-Afrika en verschillende landen in het Midden-Oosten.”

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl