13°C
Clear sky

Boeren buren dag in polder het Grootslag

Zaterdag 23 september – Vanwege het 600 jarig bestaan van onze polder worden er verschillende activiteiten georganiseerd. De eerstvolgende is dat zes bedrijven de deuren openzetten op 23 september van 10.00 tot 15.00 uur. Op deze dag is het ook boeren buren dag. De verbinding tussen boer en burger. De bedrijven liggen allen aan de fietsroute door het Grootslag.

Het Grootslag is misschien wel het beste teeltgebied van Europa. Hier is een zeer vruchtbare delta die is ontstaan na de ijstijd en de vele overstromingen. Daarnaast is er voldoende water beschikbaar en hebben we milde winters en relatief koele zomers. Hierdoor hebben de producten uit West-Friesland een kleine voetprint. Het grootslag heeft vele veranderingen doorgemaakt in de afgelopen 600 jaar, waarvan de verkaveling in de jaren ‘70 de grootste impact heeft gehad. Van vaar- naar rijpolder zorgde ervoor dat er naast een goed product er ook efficiënt gewerkt kan worden.

De bedrijven die meedoen, geven een goed beeld van de diversiteit in de polder.  Samen vormen ze een geheel om efficiënt en duurzaam producten te telen. De bedrijven die meedoen zijn:
Econ seeds bv aan De gouw 74a (zaadbedrijf), Gitzels BV Nieuwedijk 32 (plantenkwekerij), niels kreuk bv kadijkweg 19 (tulpen), A van Zanten Rikkert 10 (melkvee), De Jong Lelies Kerkepad 28 (lelie)  en Gertjan de Wit verlengde raadhuislaan 8 (broccoli en witlof).

Alle bedrijven zijn te herkennen door de vlag met het logo van grootslag 600. De bedrijven zijn niet allemaal in bedrijf omdat deze tijd van het jaar voor sommige bedrijven de rustige tijd is. Daarom zullen er film te zien zijn maar ook oude foto`s en foto`s van het bedrijf. In de route staan ook vele borden over de teelten en historie van het Grootslag. We hopen op goed weer. De bedrijven zijn uiteraard ook met ander vervoer te bezoeken. De route is gemaakt voor fietsers, op sommige punten zult u dus een alternatieve route moeten nemen.

De bedrijven liggen allen aan de fietsroute door het Grootslag en deze is te vinden op boerenentuinderspakkenuit.nl of op grootslag600.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl