14°C
Broken clouds

Ga in gesprek in de bibliotheek over vooroordelen

Anoek Harder tijdens de Living Library in Bibliotheek Stede Broec - Fotograaf Martijn Bergsma
© Martijn Bergsma | Anoek Harder tijdens de Living Library in Bibliotheek Stede Broec

Enkhuizen – Iedereen heeft te maken met vooroordelen van andere mensen en heeft zijn eigen vooroordelen over anderen. Tijdens de Living Library krijg je de kans om daarover in gesprek te gaan met ‘levende boeken’, die elk te maken hebben met hun eigen vooroordeel. Daarnaast ontmoet je zorgvernieuwer Teun Toebes die mensen met een dementie, waar een stigma op ligt, een stem geeft. Doorbreek je eigen vooroordelen en kom naar de bibliotheek om in gesprek te gaan tijdens Heel Nederland Leest. Wie weet wat het je brengt. Misschien nieuwe kennis, maar in ieder geval meer begrip en verbinding.

Living Library met Ron Annes

Ruim 30 jaar lang is Ron Annes, afkomstig uit Enkhuizen, verslaafd geweest. Er bestaan veel vooroordelen over verslaving. Tijdens de Living Library kun je daarover in gesprek met Ron, maar er zijn ook andere ‘levende boeken’ aanwezig die te maken hebben met vooroordelen. Neem bijvoorbeeld Anoek Harder die graag met je in gesprek gaat over hooggevoeligheid. Dat maakt het anders dan het lezen van een boek. Nu komen de verhalen letterlijk tot leven. Je krijgt de kans om ongemakkelijke vragen te stellen of juist ervaringen te delen. Spannend natuurlijk, maar deskundigen van de Living Library helpen je op weg. 
Zaterdag 9 november | 10:30 – 14:00 uur | Bibliotheek Enkhuizen | gratis

Ontmoet zorgvernieuwer Teun Toebes

Hoe kunnen we omgaan met dementie? Verpleegkundige Teun deelt zijn frisse blik uit ervaring als tijdelijke bewoner van een gesloten inrichting. Hij strijdt al jaren voor een betere wereld voor mensen met dementie, omdat hij vindt dat ieder mens recht heeft op de best mogelijke levensstandaard, ongeacht leeftijd of diagnose.
Dinsdag 12 november | 20:00 – 21:30 uur | Bibliotheek Enkhuizen | €6,00

Heel Nederland leest

De Living Library en Ontmoet zorgvernieuwer Teun Toebes zijn in november tijdens Heel Nederland Leest. Het boek wat iedereen dan leest is Joe Speedboot van Tommy Wieringa. Het boek gaat over een jongen met een handicap en andere personages die, net zoals de ‘levende boeken’ en mensen met dementie, te maken hebben met vooroordelen.

Meer informatie

Benieuwd naar de andere ‘levende boeken’ en hoe de Living Library in z’n werk gaat? Wil je graag een kaartje kopen om Teun te ontmoeten? Of wil je meer informatie over Heel Nederland Leest? Je vindt alles op: westfriesebibliotheken.nl/nlleest

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl