Kom gezellig met het hele gezin naar de Kinderboekenweek in de Bibliotheek Hoorn

kinderboeken-week-in-oktober-2024-transformed

Hoorn – Van 2 tot en met 13 oktober vieren we de Kinderboekenweek met het thema ‘Lekker eigenwijs’. Wij gaan ook lekker eigenwijze dingen doen in de Bibliotheek Hoorn. Kom jij ook gezellig langs? Het wordt een gezellige boel voor kinderen, ouders en grootouders!

Het thema slaat op alle karakters die tegendraads zijn, af en toe dwarsliggen maar vooral laten zien hoe leuk het is om lekker jezelf te zijn. De leukste boeken met eigenwijze figuren vind je natuurlijk in de Bibliotheek! Om deze boeken te ontdekken, is er een spannende sticker speurtocht voor kinderen van 6 – 8 jaar en een stoer Biebrebellenspel voor kinderen van 9 – 12 jaar. Je kunt van 2 t/m 13 oktober tijdens openingstijden langskomen. Het is gratis en je hoeft niet te reserveren.

Ook aan de kleintjes van 2 – 5 jaar is gedacht. Voor hen is het voorleeskwartiertje altijd een feest. Verhalen uit prentenboeken over eigenwijze figuren en daarna spelen en knutselen. In de Centrale Bibliotheek kan dit op woensdag 2 en donderdag 10 oktober om 15.00 uur. In de vestigingen in Risdam en Kersenboogerd op woensdag 2 en woensdag 9 oktober om 15.00 uur.

Heb jij wel eens pannenkoeken in de Bibliotheek gegeten? Dat doen we niet zomaar, maar tijdens de Kinderboekenweek zijn we lekker eigenwijs! Kom op donderdag 3 oktober naar Bibliotheek Risdam of op woensdag 9 oktober naar de Kersenboogerd. Van 18.00 tot 19.00 uur maken we er een pannenkoekenfeest van! Ken je nog een leuk versje of een liedje? Deze schrijven we samen op het tafelkleed. Dat mag thuis vast niet… Meedoen is gratis, maar reserveren is noodzakelijk.

Op woensdag 9 oktober om 14.00 uur kun je komen kijken luisteren én zelf doen met bakstenen in de Centrale Bibliotheek. We lezen voor uit het boek ‘Bennie de Baksteen’ en een echte archeoloog laat dingen zien over oude en nieuwe stenen én er wordt geknutseld met bakstenen. Een steengoed idee om dan gezellig langs te komen. Meedoen is gratis, maar reserveren is noodzakelijk.

Alle activiteiten zijn gratis en toegankelijk voor iedereen. Of je nu lid van de Bibliotheek bent of niet. Als lid profiteer je wel van nóg meer voordelen van de Bibliotheek. Zo kun je bijvoorbeeld die leuke (voorlees)boeken ook drie weken mee naar huis nemen. Ook dat kost je niets, want kinderen van 0 – 18 jaar zijn ALTIJD gratis lid!

Ontdek wat je allemaal kan in de Bibliotheek en vooral tijdens de Kinderboekenweek op www.bibliotheekhoorn.nl/kinderboekenweek

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl