Medemblikse basisschoolleerlingen op duurzame ontdekkingsreis

twee jongens in de speeltuin aan het lachen

De Medemblikse Expeditie Duurzaam gaat op vrijdag 27 september officieel van start. Dan opent Gerben Gringhuis, onderwijswethouder van gemeente Medemblik, de expeditie bij Cinema Oostereiland voor een zaal met basisschoolleerlingen.

Expeditie Duurzaam is een actief en leerzaam programma waarin leerlingen spelenderwijs op avontuur gaan in de wereld van duurzame ontwikkeling. Want wat is duurzaamheid? En hoe kunnen we bijdragen aan een gezonde leefomgeving? Door het doen van activiteiten krijgen de jonge deelnemers antwoord op deze vragen. Er doen ongeveer 330 leerlingen mee, van 7 verschillende basisscholen uit de gemeente. De Medemblikse Expeditie Duurzaam is een initiatief van gemeente Medemblik en stichting MAK Blokweer.

Activiteiten

De verschillende activiteiten van Expeditie Duurzaam richten zich op onderwerpen als water, afval, energie en biodiversiteit. Daarvoor worden gastlessen gegeven door lokale en regionale organisaties die zich inzetten voor een duurzame toekomst. Denk hierbij aan waterschap HHNK, Warm Medemblik, Grootouders voor het klimaat West-Friesland, afvalverwerker HVC en kunstcentrum De Blauwe Schuit. En uiteraard ook MAK Blokweer en gemeente Medemblik zelf. 

Inspirerende posterwedstrijd

Een belangrijk thema tijdens de expeditie is dat duurzaam denken en doen nog meer impact heeft als je het samen doet. Daarom sluiten alle leerlingen de week af met het maken van een poster met hierop besparingstips. Met de opgedane kennis kunnen zij met deze poster anderen inspireren om ook (nóg) duurzamer te worden. Alle posters met tips om te besparen worden opgenomen in een tentoonstelling bij MAK Blokweer, en de school met de mooiste poster krijgt een duurzame prijs van de gemeente aangeboden.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl