Zuiderweg vanaf 1 oktober afgesloten voor doorgaand verkeer

Zuiderweg vanaf 1 oktober afgesloten voor doorgaand verkeer
(Foto: aangeleverd)

Schagen – Het gaat om het gedeelte tussen Gezondheidscentrum Hoep Zuid en de Piet Ottstraat. De afsluiting is van dinsdag 1 oktober tot en met vrijdag 8 november 2024. Doorgaand verkeer moet rekening houden met een omleiding.

Wethouder Hans Heddes begrijpt dat de afsluiting voor overlast zorgt: “De Zuiderweg is een drukke weg in Schagen die echt toe is aan onderhoud. Ter hoogte van nieuwbouwplan De Veldwachter is de weg in zeer slechte staat. Er moet daar ook een oprit worden gemaakt voor de nieuwe woningen.”

De Zuiderweg wordt opnieuw geasfalteerd 

Ook wordt een toegangsweg naar nieuwbouwplan De Veldwachter gemaakt. Parallel aan de Zuiderweg wordt het fietspad vernieuwd en er wordt een middengeleider gemaakt bij de oversteek naar de Spoorlaan. Zo kunnen fietsers en voetgangers veiliger oversteken. 

Doorgaand verkeer wordt via de provinciale wegen omgeleid

Omrijden gebeurt via de N245, N248 en N241. Dit geeft de gemeente met gele omleidingsborden aan. Fietsers en voetgangers maken nu al gebruik van een omleiding in verband met de bouwwerkzaamheden.

Vanwege de werkzaamheden rijdt de bus van Connexxion een aangepaste route via de Spoorlaan. Alleen voor lijnbussen wordt de Spoorlaan tijdelijk een tweerichtingsweg. Er worden verkeersregelaars ingezet. De Spartahal blijft bereikbaar.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? 

Kijkt u dan op de website van de gemeente: schagen.nl/zuiderweg

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl