14°C
Scattered clouds

Stadswandeling langs de historische Drommedaris in Enkhuizen

Foto Dommedaris Enkhuizen
(Foto: aangeleverd)
Datum evenement: 31 augustus

Enkhuizen – De Drommedaris klokken, die klinglen tevree, ja daar wil ik wonen, daar dicht bij de zee…. Twee regels uit het Enkhuizer ‘volkslied’ over dit markante bouwwerk aan de haven. Ontelbare schilderijen, ansichtkaarten, tekeningen en foto’s zijn er in de loop der eeuwen gemaakt van dit beroemde bouwwerk. Van oorsprong een robuuste verdedigingstoren, die de inwoners beschermde tegen snode vijanden die de stad over de Zuiderzee trachten te veroveren.

Wandel op woensdag 31 juli a.s. mee rond ‘de Drom’ en door het havengebied, waarbij alle historische feiten uit de doeken worden gedaan door de enthousiaste gidsen. Waarom staan er eigenlijk twee verschillende jaartallen op de toren? Ken jij de geschiedenis over de ankers die aan de toren hangen en die heldhaftig buitgemaakt werden op ‘de Geldersen’? En naar wie is het ‘Landje van Top’ eigenlijk vernoemd?

Maar niet alleen de geschiedenis van ‘De Drom’, ook het havengebied komt uiteraard aan bod. Extra bonus: op 31 juli ligt een vloot van 86 historische schepen in de haven, een prachtig decor voor deze één na laatste stadswandeling van het seizoen. Wandel zoals altijd gratis mee en laat de geschiedenis tot leven komen. Verzamelen om 19.30 uur op het Landje van Top.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl